Poze DRAGOSTEA NU MOARE - Maitrei Devi

DRAGOSTEA NU MOARE - Maitrei Devi

Pret vechi: 22 RON Reducere 50%

Pret nou: 11 RON

pretul nu include cheltuielile de livrare.

Putine opere din literatura universala trateaza aceleasi fapte in viziunea a doi scriitori care au fost, in acelasi timp, protagonistii lor.   
      Pentru noi, romanii, romanul Maitreyi al lui Mircea Eliade a constituit, generatii de-a randul, o adevarata incantare. Cu toate acestea, putini stiu ca personajul principal al cartii a trait cu adevarat, pana in 1990, in tara Vedelor si a Upanisadelor. Era fiica lui Surendranath Dasgupta, cel mai mare filosof indian, si se numea Maitreyi Devi. Tanarul Mircea Eliade avea 23 de ani cand a cunoscut-o, iar ea, 16. Adolescenta scria versuri, apreciate de Rabindranath Tagore, si avea sa devina o cunoscuta poeta indiana.
      Intalnirea dintre Maitreyi Devi si reputatul nostru sanscritolog Sergiu Al.-George la Calcutta, in 1972, a "declansat" scrierea unei noi carti.
      Tulburatoarea poveste de dragoste din anii '30 a primit astfel o replica magistrala de la insasi eroina ei, Maitreyi (in carte, Amrita), dupa 42 de ani.
      Romanul-raspuns Dragostea nu moare, scris mai intai in bengali, a fost tradus si publicat in limba engleza in 1976. Ne cufundam, in timpul lecturii, in peisajul si in mentalitatea indiana, cu mirifica ei lume a miturilor, ritualurilor si simbolurilor.
      Coloana vertebrala a cartii de fata este insa relatarea cu autenticitate a celei mai mari minuni a lumii: infiriparea sentimentului de dragoste, fericirea iubirii impartasite si destramarea ei. Mircea si Amrita (din Dragostea nu moare), ca si Allan si Maitreyi (din "Maitreyi"), pot sta alaturi de nemuritoarele cupluri Paul si Virginia, Tristan si Isolda, Romeo si Julieta.
      Dragostea nu moare (1976), carte aparuta pana acum in limbile bengali, engleza, germana si romana, nu are inca notorietatea planetara a romanului "Maitreyi" (1933). Ea insa inainteaza triumfal pe aceeasi cale regala a consacrarii universale. 249pg

 


Detalii produs


Categorie: Roman de dragoste

Producator: Editura AmalteaProduse similare


David - un urias aspru, care ii mangaie pielea matasoasa pana ce ea capituleaza... David Franklin,...
5,85 RON
13 RON
Nu s-ar fi intamplat niciodata, daca ea nu ar fi intarziat la pranz..... 229pg
5,20 RON
13 RON